نقد و بررسی شربت اکسپکتورانت و ضد سرفه تیمکس
آویشن موجود در شربت اکسپکتورانت و ضد سرفه تیمکس یکی از گیاهان منتخب سازمان جهانی بهداشت “WHO” بوده و از آن در اکثر دارونامهها به عنوان یک گیاه دارویی معتبر نام برده شده است. در طب سنتی از آویشن برای بهبود اختلالات دستگاه تنفس فوقانی، آسم، سـیاه سرفه، التـهاب دهان و گلـو، ورم لـوزه ها و سوء هاضمه استفاده میشود. همچنین در استعمال موضعی نیز برای بهبود زخم، خـارش و درماتوز (بیماریهای پوستی ناشی از کار) اسـتفاده میشود.گیاه آویشن آنتیاکسیدان، آنتیسپتیک، آنتی باکتریال، آنتیویـروس و ضد قارچ اسـت. علاوه بر آن عصاره این گیاه خلط آور بوده و در بهبود اسپاسم، برونشیت و سرفه بسیار موثر است.
مواد موثره آویشن نظیر تیمول و کارواکرول با افزایش حرکات مژکهای تنفسی و افزایش ترشحات مخاطی، آثار ضد سرفه و خلط آوری محصول تیمکس را ایجاد میکنند. تیمول و کارواکرول در طیف وسیعی از باکتریهای دخیل در عفونتهای دستگاه تنفس فوقانی تاثیرگذار است، تیمول و کارواکرول با ایجاد کمپلکس با پروتئینهای غشای باکتری، فعالیت ضد باکتری خود را اعمال می کند. تیمول و کارواکرول در دوزهای کافی اثر سینرژیستی داشته و دارای اثر شل کنندگی نای نیز هستند.
ویژگی های شربت اکسپکتورانت و ضد سرفه تیمکس
- حاوی عصاره آویشن
- ضد سرفه
- خلط آور
ترکیبات شربت اکسپکتورانت و ضد سرفه تیمکس
هر ۱۰۰ میلی لیتر شربت حاوی ۶۶۰ میلی گرم عصاره خشک گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) است. – هر ۱۰۰ میلی لیتر قطره حاوی ۶۴۰ میلی گرم عصاره خشک گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) است.
چطور مصرف کنیم
کودکان 1 تا 2 سال: روزی 2 بار، هر بار 1.25 میلی لیتر ( معادل نصف قاشق چای خوری)
کودکان 2 تا 6 سال: روزی 3 بار، هر بار 2.5 میلی لیتر (معادل یک قاشق چای خوری)
کودکان 6 تا 12 سال: روزی 3 بار، هر بار 5 میلی لیتر (معادل یک قاشق مرباخوری)
بزرگسالان: روزی 3 بار، هر بار 15 میلی لیتر (معادل یک قاشق غذاخوری)
لطفا دقت کنید
در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
تداخل دارویی
به علت وجود آهن در گیاه آویشن، از مصرف همزمان این دارو با فرآورده های آنتی اسید خودداری شود.
توصیه های مهم
با توجه به حضور تركيبات شيرين كننده (ساکارز) در فرمولاسيون اين شربت، در افراد ديابتي احتياط مصرف دارد.
عوارض جانبی
تحریک مخاط دستگاه گوارش در برخی از بیماران، احتمال ایجاد درماتیت تماسی در اثر مالیده شدن دارو به پوست، احتمال ایجاد لکه بینی در زنان وجود دارد.
هنوز نظر کاربری وارد نشده است