ویژگی های شربت بنفشه باریج اسانس
نرم کننده حنجره و رفع گرفتگی صدا
حاوی عصاره گل بنفشه و شکر سرخ
ضد التهاب گلو و نرم کننده حنجره
ضد سرفه، خلط آور
ضد تب
شربت بنفشه باریج اسانس
این محصول ضد سرفه و خلط آور می باشد. شربت بنفشه باریج اسانس ضد تب، ضد التهاب گلو، نرم کننده حنجره و رفع گرفتگی صدا را برطرف می کند. این شربت را هم کودکان و هم بزرگسالان می توانند مصرف کنند.
گیاه بنفشه
به فارسی بنفشه معطر و در کتب طب سنتی با نام بنفسج شناخته می شود. نام علمی آن Viola Odorata L می باشد و به هندی نیز بفنشه می شود. بنفشه معطر، گیاهی است وحشی چند ساله دارای گل های بسیار معطر به رنگ بنفش تیره که در بهار ظاهر می شود. ریشه آن دونده طویل و بر خلاف گل آن، بدبو می باشد. گیاه خیلی کوچک است. برگ های آن متناوب می باشد. تکثیرآن با تقسیم بوته پس از خاتمه گل دادن در پاییز و یا با کاشت بذر در خزانه و انتقال نهال کوچک آن در بهار در زمین اصلی می باشد. این گیاه در آب و هوای معتدل و نقاط سایه دار اغلب مناطق دنیا می روید. از گل و ریشه و در برخی موارد از برگ و تخم این گیاه نیز در طب سنتی بعنوان دارو استفاده می شود.
ترکیبات شیمیایی:
گل ها و برگ های بنفشه معطر حاوی اسانس، سالیسیلیک اسید، متیل استر، ساپونین، پولین و بتانیترو پروپیونیک اسید می باشد. مهمترین ماده موثر گیاه بنفشه معطر گروه مواد پپتیدی گیاهی سیکلوتایدها (Cyclotides)، از جمله سیکلوویولاسین (Cycloviolacin) می باشد. در ریشه بنفشه معطر گلوکوزید و متیل سالیسیلات یافت می شود. از ریشه بنفشه یک آلکالوئید به نام ویولین و یک گلی کوزید به نام ویولاکوئرسیترین که احتمالا مشابه روتین است و یک ساپونین به دست می آید. در ریشه ها و غنچه ها و برگ های بنفشه ترکیب متیل سالیسیلات در شکل گلوکوزید وجود دارد.
آثار فارماکولوژی:
برای گیاه بنفشه معطر، از زمان گذشته خواص درمان کننده برونشیت حاد و مزمن، آسم، نزله های حاد و مزمن اندام تنفسی و برطرف کننده علایم سرماخوردگی قائل بوده اند. مطالعات گسترده انجام شده نوین، اثرات بارز سیکلوتایدهای موجود در بنفشه معطر را بعنوان ضد کانسرهای مختلف، از جمله کانسر زبان و گلو، کانسر پستان، کانسر معده، کانسر روده، کانسر رحم و مفاصل به اثبات رسانده است.
خواص و کاربرد:
در هند از بنفشه بعنوان معرق و برای کاهش تب استفاده می شود. از گل بنفشه بعنوان نرم کننده و موارد اختلالات صفراوی و ناراحتی های ریه مصرف می شود. از گل بنفشه شربتی درست می کنند که برای رفع ناراحتی های بچه ها مفید است.
ترکیبات
موسیلاژ، فلاونوئید
۱۶٫۲۵-۹ میلی گرم فنولیک تام بر حسب گالیک اسید در هر ۵ میلی لیتر شربت
چطوری مصرف کنیم
بزرگسالان: هر ۸ ساعت ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان آب میل شود.
کودکان: هر ۸ ساعت ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری با یک لیوان آب میل شود.
لطفا دقت کنید
در افرادیکه شیرینی شربت سبب تحریک گلو می شود می توانند دوز مصرفی را در نصف استکان آب ولرم حل کرده و آرام آرام بنوشند.
فرآورده در ظرف در بسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
با توجه به وجود ۵۰٪ شکر در فرآورده، افراد دیابتی با احتیاط مصرف کنند.
مصرف مداوم دارو ممکن است سبب لینت مزاج (نرم شدن مدفوع) شود.
منع مصرف خاصی برای بارداری و شیردهی ذکر نگردیده است.
در مصرف مداوم بیش از ۲۰ روز دارو، احتیاط شود.
هنوز نظر کاربری وارد نشده است