کاربردها
ویژگی های قرص گلوکورکس – بی باریج اسانس
بهبود کنترل گلایسمیک و کاهش مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ خفیف
کاهش قند خون ناشتا و قند خون بعد از صرف غذا
درمان کمکی در بیماران مبتلا به دیابت نوع II
کاهش تری گلیسیرید و LDL، افزایش HDL
آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر قرص گلوکورکس – بی باریج اسانس به شرح زیر می باشد:
باعث بهبود کنترل گلایسمیک و کاهش مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ خفیف می شود. قرص گلوکورکس – بی باریج اسانس کاهش قند خون ناشتا و قند خون بعد از صرف غذا را ایجاد می کند.
دیابت شیرین چیست؟
دیابت شیرین (Diabetes Mellitus)، به گروهی از اختلالات متابولیک گفته می شود که با افزایش قند خون به علت نقص در ترشح یا عملکرد انسولین مشخص می شود. شیوع دیابت نوع II در ایران حدود ۹/۸ درصد است که سالانه ۱ درصد اضافه می شود و سن ابتلا در ایران ۱۵ سال پایین تر از میانگین جهانی است. تمامی داروهای صناعی کاهش دهنده قند خون دارای عوارض جانبی هستند مانند افت قند خون و افزایش وزن ناشی از سولفونیل اوره ها، علائم گوارشی (تهوع، دردشکم و اسهال)، اسیدوز لاکتیک و کمبود ویتامین B12 به علت متفورمین همچنین نفخ و نکروز کبد به علت داروهای مهار کننده آلفا گلوکوزیداز. مسلما در مدیریت کنترل قند خون بیماران دیابتی راهکارهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.
بذر شنبلیله
بذر شنبلیله در مدل های حیوانی و انسان اثر ضد دیابت و کاهش دهنده کلسترول دارد. این اثرات تا حد زیادی به ساپونین های شنبلیله و محتوای بالای فیبر در آن نسبت داده شد. احتمالا با آلکالوئید اصلی آن Trigonelline ارتباطی ندارد. اثرات ضد افزایش قند خون به تاخیر در تخلیه معده به علت محتوای فیبر و به اجزای ناشناخته ای که آنزیم های هضم کننده کربوهیدرات ها را مهار می کنند مرتبط است. در In Vivo تجویز شنبلیله ممکن است مقدار انسولین در پلاسما را افزایش دهد. در In Vitro عمده اسید آمینه آزاد آن Hydroxyisoleucine ترشح انسولین از لوزالمعده را تحریک می کند. بنابراین مصرف منظم آن ممکن است در مدیریت درمان دیابت و پیشگیری از تصلب شرائین و بیماری های عروق کرونر قلب مفید باشد.
اثر هایپوگلایسمیک دانه شنبلیله:
اثر هایپوگلایسمیک دانه شنبلیله در حیوانات آزمایشگاهی و انسان به خوبی به اثبات رسیده است. در بیماران مبتلا به دیابت؛ شنبلیله مقدار قند خون ناشتا و قند خون بعد از صرف غذا را کاهش می دهد. با این حال، معلوم نیست که بهبود تحمل گلوکز، به علت اثر شنبلیله روی جذب گلوکز است یا متابولیسم آن. لذا یک مطالعه متابولیک انجام شد و به مدت ۱۵ روز رژیم غذایی با ۲۵ گرم شنبلیله به طور تصادفی به ۱۰ بیمار مبتلا به دیابت غیر وابسته به انسولین داده شد. یک تست تحمل گلوکز (GTT) داخل وریدی در پایان هر دوره مطالعه نشان داد که شنبلیله موجود در رژیم غذایی به طور قابل توجهی سطح زیر منحنی گلوکز پلاسما (نیمه عمر) را کاهش و سرعت کلیرانس متابولیک را افزایش داده است.
نتایج آزمایش
این نتایج نشان می دهد که شنبلیله می تواند مصرف محیطی گلوکز را بهبود بخشد که این امر به بهبود تحمل گلوکز کمک می کند. بنابراین، ممکن است شنبلیله اثر هایپوگلایسمیک خود را با تاثیر روی گیرنده انسولین همچنین در سطح دستگاه گوارش اعمال کند.
ترکیبات
ساپونین ها، فیبر
۴۶٫۴ میکروگرم لوتئولین در هر قرص
چطوری مصرف کنیم
۳ بار در روز (صبحانه، ناهار و شام)، هر بار ۱ قرص همراه با مقداری مایعات بعد از غذا میل شود.
لطفا دقت کنید
از آنجاکه شنبلیله دارای کومارین است از نظر تئوریک این نگرانی وجود دارد که مصرف همزمان شنبلیله با وارفارین موجب افزایش خطر خونریزی شود اما بروز این حالت غیر محتمل است.
در یک مطالعه با کنترل پلاسبو؛ شنبلیله تاثیری بر تجمع پلاکتی، فعالیت فیبرینولیتیک یا فیبرینوژن نداشته است.
مصرف همزمان گلوکورکس – بی با داروهای کاهش دهنده قند خون موجب افزایش اثر این داروها می شود که در صورت پایش دقیق قند خون تداخل اثر بالقوه مفیدی محسوب می شود.
مصرف همزمان گلوکورکس – بی با فرآورده های حاوی آهن موجب مهار جذب آهن می شود لذا مصرف مکمل های آهن باید ۲ ساعت از زمان مصرف گلوکورکس – بی فاصله داشته باشد.
در صورت مصرف شنبلیله بیش از مقادیر معمول تغذیه ای توسط بیماران مبتلا به تیروتوکسیکوز، پایش این بیماران الزامی است.
بلافاصله پس از مصرف فرآورده، در آنرا محکم ببندید و دور از نور، در دمای ۳۰-۱۵ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
این اطلاعات را نزد خود نگه دارید، ممکن است بخواهید دوباره آن را مطالعه نمایید.
در صورت حساسیت به شنبلیله با نخود از مصرف فرآورده جلوگیری کنید.
این فرآورده جهت تشخیص، درمان و یا پیشگیری از بیماری نمی باشد.
دور از دسترس کودکان در جای خشک نگهداری شود.
به تاریخ انقضاء مصرف فرآورده توجه نمایید.
هنوز نظر کاربری وارد نشده است